most olvasom

 

kommentek

+ könyvjelzőnek

Könyvjelzőhöz hozzáadás!

Népszámlálás

Visszatérő olvasóm vagy?
Igen !
Én is!
42
  
pollcode.com free polls

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

alapítvány (1) alfa hold (1) alfred bester (3) alien (3) anachronox (2) andre norton (1) apokalipszis (1) arthur c clarke (6) asimov (4) átjáró (3) a e van vogt (4) a feny ura (1) a lathatatlan ember (1) a sci fi mesterei (6) a sötétség balkeze (1) a város (1) beljajev (4) bioshock (1) c.s.lewis (1) clifford d simak (2) cyril m kornbluth (2) dark fantasy (1) donovan agya (1) douglas adams (2) douglas coupland (1) dűne (5) égi esztega (1) fantasztikus (1) farenheit (1) frankenstein (1) frank herbert (8) frederik pohl (8) fritz leiber (1) galaktika (1) gbk (23) george orwell (1) gyűrűvilág (1) harrison (3) heinlein (2) herbert george wells (3) horror (3) hozsánna néked leibowitz (1) isaac asimov (9) jack london (2) jack vance (1) jevgenyij zamjatyin (1) joe hill (2) john wyndham (2) jövőlátó ember (1) képregény (13) kipling (1) könyvborító (210) kossuth fantasztikus sorozat (13) kozmikus főnyeremény (1) kozmosz (4) különös históriák (4) kurt vonnegut (3) larry niven (1) logan futása (2) lovecraft (1) metánbusz (2) metró (3) metropolisz (1) michael crichton (4) mordecai roshwald (1) mzb (1) néked (1) philip k dick (7) pierre barbet (2) pierre boulle (1) ray bradbury (1) robert sheckley (3) robert silverberg (3) robot (1) robotváros (6) roger zelazny (1) rozsdamentes acélpatkány (2) sci fi (204) sf (205) stanislaw lem (8) státuscivilizáció (1) stephen king (3) szimulátor (1) sztrugackij (4) technicolor időgép (1) tigris (1) tigris! tigris! (2) top100 (1) transz (1) triffidek (1) tudományos (1) tudományos fantasztikus (205) ursula k leguin (3) vándor (1) venus (1) világok harca (1) walter m miller jr (1) william gibson (1) zsoldos péter (3) Címkefelhő

Frank Herbert: Dűne Káptalanház

2015.07.08. 14:22 | fkristof | Szólj hozzá!

Share |
Címkék: sci fi frank herbert tudományos fantasztikus könyvborító sf

kulacs.jpg

Megüssem vagy ne üssem, azon tűnődtem - egy nagy pofon nem old meg semmit sem... Te nem szeretsz, én nem szeretlek téged, érzés nélkül múlnak el az évek. Jól megértjük egymást itt az ágyban, éjjel-nappal hazudunk egymásnak. (Duncan Idaho-nak a nem-hajó rendszere által rögzített kifakadása Murbella egyik menetrend szerinti hisztijét követően)

Nem tudok élni nélküled, engedd, hogy élhessek veled! Nem tudok mással élni már, emléked úgy börtönbe zár! Nem tudok élni nélküled, engedd, hogy élhessek veled! Esküszöm, mindent megteszek, hogy ezt soha ne bánd te meg! Próbáltam én elfeledni minden szép emléket - rájöttem, nem lehet, mert a képzelet Hozzád vezet! (Murbella könyörgése Duncanhoz, röviddel elválásuk előtt)

Éjszaka van és alattam nincs más, csak az ágy, felesleges, üres nélküled a vágy. Hiányzol nekem az első perctől. Mert mindig testestől-lelkestől, alig voltunk egy kis időt együtt, és az egyikünk a másik mellől eltűnt. Legszívesebben visszatekerném az időt, és elmennék múltba, hiányod miatt, érzés fura. Nem vettem észre mikor veled voltam, a legboldogabb ember józan-kábultan. Hiányzik a kedves lényed és hiányzik az egész, megmondom őszintén tőled távol lenni nehéz. Elmúlás képei, fejemben melyek mélyek, temess már el, megkérlek, mert nem látsz. Nincs kéz, mely megtalál, az élet megaláz. De tudod mindig megy tovább... A szex vajon mi? Ha szeretsz vajon mi? Ha szeretsz akkor csak nyújtsd a kezed mutasd ki! A szex vajon mi? (Murbella titkos csatornákon keresztül továbbított távirata Duncannal Idaho-hoz, röviddel elválásukat követően)

2274_1.jpg

Lehet hogy nem vagy gyáva és a végén te maradsz állva, de mire jó úgy ez az élet hogyha futnod kell, amíg éled? És hiába vagy bátor, mint egy római gladiátor, aki keményebb mint a szikla, mégis lehet hogy elég egy szikra a gyújtózsinór végén és a túlvilági TV-n majd rólad szólnak a hírek! (Duncan Idaho és Miles Teg személyi edzése közben lejegyzett beszélgetés-foszlány)

A viccek se lesznek már, a nevetések is rövidülnek, ahogy az élet se kéne már a halál után én nekem úgy igazán. Ha az életben nincs már több móka meghalunk, mintha nem volna több dolgunk a világba', s édes lenne a halál. Hát ilyen értelemben énekeljük el azt, hogy vége, nem járunk ki többet rétre, nem úszunk többet a strandon és nem borozunk már többet a gangon. (Töredékeiben fennmaradt részlet az Osztozás ceremóniájának rituális szövegéből)

...felbukkanni láttam egy szörny fejét! Iminimi szeminimi juvapcsu vaminimi. Tü, tüp-türüptü türüp. Hirtelen szörnyű vihar támadt, feltűnt mögöttem egy hatalmas állat! ÁÁÁÁÁÁÁ! (A Káptalanház bolygón történt legelső homokféreg észlelés statikus zörejekkel tarkított rádióforgalmazásának átirata)

Öreg raszta tanítja: everything is all right! (Elavult zenszuni tanítás)



Bírtam-e a könyvet?: (3/5)
Értékeld a könyvet!: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://tufabor.blog.hu/api/trackback/id/tr137610266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása