most olvasom

 

kommentek

+ könyvjelzőnek

Könyvjelzőhöz hozzáadás!

Népszámlálás

Visszatérő olvasóm vagy?
Igen !
Én is!
42
  
pollcode.com free polls

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Címkék

alapítvány (1) alfa hold (1) alfred bester (3) alien (3) anachronox (2) andre norton (1) apokalipszis (1) arthur c clarke (6) asimov (4) átjáró (3) a e van vogt (4) a feny ura (1) a lathatatlan ember (1) a sci fi mesterei (6) a sötétség balkeze (1) a város (1) beljajev (4) bioshock (1) c.s.lewis (1) clifford d simak (2) cyril m kornbluth (2) dark fantasy (1) donovan agya (1) douglas adams (2) douglas coupland (1) dűne (5) égi esztega (1) fantasztikus (1) farenheit (1) frankenstein (1) frank herbert (8) frederik pohl (8) fritz leiber (1) galaktika (1) gbk (23) george orwell (1) gyűrűvilág (1) harrison (3) heinlein (2) herbert george wells (3) horror (3) hozsánna néked leibowitz (1) isaac asimov (9) jack london (2) jack vance (1) jevgenyij zamjatyin (1) joe hill (2) john wyndham (2) jövőlátó ember (1) képregény (13) kipling (1) könyvborító (210) kossuth fantasztikus sorozat (13) kozmikus főnyeremény (1) kozmosz (4) különös históriák (4) kurt vonnegut (3) larry niven (1) logan futása (2) lovecraft (1) metánbusz (2) metró (3) metropolisz (1) michael crichton (4) mordecai roshwald (1) mzb (1) néked (1) philip k dick (7) pierre barbet (2) pierre boulle (1) ray bradbury (1) robert sheckley (3) robert silverberg (3) robot (1) robotváros (6) roger zelazny (1) rozsdamentes acélpatkány (2) sci fi (204) sf (205) stanislaw lem (8) státuscivilizáció (1) stephen king (3) szimulátor (1) sztrugackij (4) technicolor időgép (1) tigris (1) tigris! tigris! (2) top100 (1) transz (1) triffidek (1) tudományos (1) tudományos fantasztikus (205) ursula k leguin (3) vándor (1) venus (1) világok harca (1) walter m miller jr (1) william gibson (1) zsoldos péter (3) Címkefelhő

Program

2010.05.30. 19:47 | fkristof | Szólj hozzá!

Share |
Címkék: philip k dick sci fi alapítvány frank herbert tudományos fantasztikus kozmosz átjáró galaktika könyvborító isaac asimov dűne frederik pohl

No, most már mindenki tudja, hogy mire számítson, legalábbis nagyjából, túl vagyok kemény három könyv bemutatásán. A kevés szöveg és ismeretterjesztő link, valamint a minimalista dizájn továbbra is megmarad, de azért kicsit igyekszem most kifejteni, hogy konkrétan milyen (túlnyomó rész egyébként antikvár) könyvekre kell számítani az elkövetkező hónapokban.

- Lesz egy alapvető össze-visszaság rendszertelenül válogatott címekkel, ezek lesznek azok a könyvek, amiket éppen olvasok. Az első három könyv pl. ezen az alapon került fel. [Sajnos A Sötétség balkezével azóta sem tudtam haladni egy oldalt sem egy közbejött lakodalom és másnaposság miatt :)]

- A sci-fi mesterei könyvsorozat kötetei. Ezeket eddig egy kivételével mindet olvastam és túlnyomórészt tetszettek is. A sorozat kapcsán felmerül jó pár híres író neve és regényfolyama, akiktől a sorozatban fogaltakon felül további könyveket is megismertetek majd a borítókon keresztül. 

- A Galaktika Baráti Kör könyvsorozat 1987 és 1995 között kiadott kötetei. 

- Jópár regény a (szintén) Kuczka Péter által szerkesztett Kozmosz Fantasztikus Könyvek és Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatból.

- Isaac Asimov regényei. Hát ez maga megvan tizenvalahány kötet, nem számítva a krimiket és a tudományos munkákat, meg persze a rengeteg Galaktika Magazint, amikben az Asimov novellák rendszeresek voltak. Az Asimov által teremtett Alapítvány- és Robot világ számára egyébként sokan követtek még el egy-egy jól vagy rosszabbul sikerült regényt, ezekből is csemegézek majd a tervek szerint.

- Philip K. Dick művei. Hasonlóan Asimovhoz, ez is kitesz egy nagyobb rakást, hála az Agave Könyveknek, akiknél éves szinten több új Dick regény lát napvilágot, én meg nagy bőszen olvasom is őket. Dickkel nemrég ismerkedhettünk meg a blog keretein belül, mikor is jól Transzba estünk az amerikai kiadás borítójának csúf lekoppintása miatt.

- Frederik Pohl világhírű Átjáró-sorozata. Egyedi elgondoláson alapuló sci-fi, sziporkázó, ötletes, az első rész egyenesen Odabasz. Egyébként nem csak borítók alapján képezlhetjük el az Átjáró világát és Hícsi kultúrát. Anno még szöveges-grafikus kalandjáték is készült belőle, aminek aztán volt folytatása is. Igen tisztességes a grafikájuk, mai szemmel is.

- Végül, de nem utolsó sorban meg fogunk ismerkedni Frank Herbert klasszikus tudományos - fantasztikus sorozatával, amelynek nyitó darabja A Dűne. Szerintem azonban ezt már kevesebbeknek kell bemutatni, annyira ismert a belőle készült filmek, mini-sorozatok és játékok alapján.

Szerintem nem egy rossz felhozatal, biztos látunk majd sok szépet, de úgy sejtem rengeteg csúnyaságot is :D Bárcsak mindegyik olyan vagány lenne, mint ez a magazin borító az 50-es évekből:

A bejegyzés trackback címe:

https://tufabor.blog.hu/api/trackback/id/tr772043001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása